3. dekk

image002

Marinemaler Ants Lepson viser stolt sitt verk.

LEPSON-MALERI TIL 3. DEKK

Det nye møtelokalet i 3. etasje i foreningshuset på Tyholmen – omdøpt til 3. dekk – har fått en fin tilvekst. Det er et stort maleri laget av marinemaleren Ants Lepson. Det har fått plass i den spesialtilagede utsperringen på veggen rett innenfor inngangsdøren til lokalet.

Maleriet inneholder tre skipsmotiver. Den venstre seilskuta er av seiltråleren ”Boy Leslie”. Den ble bygd i England i 1911. I 1979 ble den innkjøpt av noen entusiaster i Arendal. ”Boy Leslie” er i dag Arendals eneste seilende seilskute. Den er nylig blitt fullrestaurert.

Dampskipet i midten er D/S ”Torungen”, tilhørende skipsreder Bertrand Jacobsen, Arendal. Under 2. verdenskrig fikk skipet en sørgelig skjebne. Den 22. februar 1942 ble beskutt av en tysk ubåt utenfor Cape Hatteras i USA. Samtlige 19 besetningsmedlemmer omkom.

Seilskuta til høyre er den tyske firmastede jernbarken ”Passat”. Den ble spesialbygd for guanofarten på Syd-Amerika. Skipet var i fart helt frem til 1957. I dag ligger den oppankret i Travemünde i Tyskland. Den fungerer som kombinert ungdomsherberge og museumsskip.

Foreningens kontor i 3dje etasje

Foreningens styrerom i 3dje etasje.Bordet sto hos Nortraship i London

under krigen.Vi har også en skrivemaskin som ble brukt av Nortraship,

og denne står i samme rommet.